17-godišnji Vinkovčanin Stiv TOMIĆ ostat će zapisan u judo knjigama kao prvi muški osvajač medalje na Europskom kupu. Član judo kluba „Vinkovci“ u klub je donio jednu od prvih medalja koja je do sada falila. Sjajan dan u Follonici (ITA) rezultirao je brončanom medaljom u kategoriji -66kg, a zadovoljan je bio i Tomić pa kazao:

– Svi smo ponosni naravno na rezultat, cijeli klub, obitelj. Bilo je jako teško, ali morao sam se izboriti u teškoj konkurenciji i dobiti pet borbi. Jednu sam izgubio od kolege iz reprezentacije, ali uspio sam se na kraju izboriti za brončanu medalju i stvarno sam ponosan na ishod.

Tomić koji se bavi judom već 12 godina, niti sam nije bio svjestan činjenice da je ovo prva muška medalja s Europskog kupa, a za istu se morao izboriti u konkurenciji s još 56 natjecatelja…

„Naravno da mi znači puno, nije to ništa malo, treba se izboriti za ovakav rezultat pogotovo iz malog grada kao što su Vinkovci. Prije odlaska na natjecanje, računao sam da ću dobiti barem dvije borbe, ali nisam očekivao dolazak do polufinala i u konačnici pobjedu u borbi za brončanu medalju. Ali eto, drago mi je da je na kraju ovako bilo.“ – dodao je za kraj Tomić.

Stiv Tomić učenik je Drvodjelske-tehničke škole u Vinkovcima, a kada nije na judo natjecanjima uživa u druženju s prijateljima.