Hrvatska juniorska karatašica Nika Brkić iz Vinkovaca (18), koja se niz godina bavila karateom napustila je ovaj svijet.

-”Riječi teško mogu izraziti bol koju osjećamo zbog gubitka naše voljene Nike Brkić. Nika je bila ne samo vrhunska karatašica već i osoba koja je širila pozitivnu energiju oko sebe. Sjećat ćemo je se po njezinoj predanosti sportu i velikom srcu. Neka njezina duša pronađe mir, a njezina obitelj i prijatelji nađu snagu u zajedništvu. Naše misli su s vama u ovo teško vrijeme gubitka. Počivaj u miru, draga Nika”, stoji na službenoj stranici Hrvatskog karate saveza.

Iza sebe je ostavila niz uspjeha u svijetu karatea. U rujnu prošle godine osvojila je  zlato na 21. karate Darfestu u Daruvaru u kategoriji do 53 kilograma, a još 2018. postala je viceprvakinja države na Prvenstvu Hrvatske, te ju je za tu godinu Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca proglasila najboljom perspektivnom sportašicom do 18 godina.

Nika je ostavila neizbrisiv trag u sportu, a njen voljeni grad Vinkovci će ju pamtiti po velikom talentu i pozitivnoj energiji koju je širila svud oko sebe. Neizrecivi gubitak za karate sport, a ponajveći za njezinu obitelj, prijatelje i sve koji su je poznavali. ❤

foto: Sanja Brkić