Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci  je, već tradicionalno, kraj jesenjeg dijela sezone, te još jednog ciklusa treninga, u sportskoj dvorani OŠ „Vladimira Nazora“ u Vinkovcima, upriličio  polaganje za zvanje  svojih članova, koji su predano trenirali tijekom prethodnog razdoblja te usvojili planirani program i time ostvarili preduvjete za pristupanje polaganju.                              

Uspješnim nastupima pred licenciranim ispitivačem HKS-a, Stjepanom Šarićem, majstorom karatea, nositeljem crnog pojasa 3. Dan, prijavljeni kandidati su  položili za karate zvanja za koja su polagali. Tijekom polaganja za zvanja u sportskoj dvorani OŠ „Vladimira Nazora“ vladalo  je  pozitivno, predblagdansko, ozračje,  bilo je malo treme kod članova koji su polagali, ali osmjeh sreće obasjao je njihova lica kada su od ispitivača čuli da su uspješno položili za svoje novo karate zvanje. Nakon toga, veselju se pridružio i Djed Božićnjak koji je podijelio poklone svima koji su to tijekom protekle godine i zaslužili.

        Jako lijep završetak kalendarske 2023. godine, tijekom koje su natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci nastupili  na većem broju turnira te svojim nastupima ostvarili vrlo dobre razultate.

       Također, za naglasiti je kako su se u trenažni proces, po prilagođenom programu , sredinom 2023. godine uključili i članovi udruge „TRN“, „Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN – tvoje ruke i noge“, Marko Mađar, Krešimir Sučić i Leon Vorgić, koji su usvojili potrebna znanja i vještine te se i sami uključili u natjecateljski program, te uspješnim nastupima polučili zavidne rezultate na turnirima na kojima su nastupili, a navedeni su  također polagali i položili za 8 KYU.      

       Nadalje, tijekom 2023. godine Dora Vinković, Mihael Cvilinder i Mario Šarić  pohađali su  program osposobljavanja za poslove trenera karatea na Sportskom učilištu, Ustanovi za obrazovanje odraslih u karate sportu, te su im, nakon uspješnog završetka rečenog programa,  dana 15. prosinca 2023. godine , prije početka Skupštine Hrvatskog karate saveza , svečano uručene svjedodžbe i diplome temeljem kojih su isti postali licencirani WKF karate treneri, što predstavlja ulog za budućnost karatea , kako u Športskom karate klubu „ICTUS“ Vinkovci, tako i i Gradu Vinkovci.           

       Ostvareni rezultati mogu se smatrati vrlo uspješnima , a istima su u najvećoj mjeri doprinijeli treneri  svojim predanim radom i ljubavlju prema djeci i karate sportu, kao i sami roditelji natjecatelja svojim vrlo aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima kluba. 

     Slijedi pauza do početka mjeseca siječnja 2023. godine, odnosno  do početka nastave u 2023. godini.