Kraj je 2023. godine, idealno je to vrijeme za pogled unatrag i kratki rezime rezultata u Karate klubu “Vinkovci” koji se može pohvaliti sa brojnim odličjima, ukupno 123, osam više od prethodne sezone.

Već šestu godinu za redom ova uspješna ekipa se vraća u svoj grad sa državnim medaljama oko vrata.

Ove godine klub je nastupio na 3 državna prvenstva i to u Zagrebu, Prelogu i Đakovu gdje je osvojio 2 medalje (🥈1 srebro,🥉1 bronca) te dva 5. mjesta i jedno 7. mjesto.

Podsjetimo…

➡️ U Zagrebu, 6. svibnja, Josip Slaviček je u borbama osvojio 🥉broncu u kategoriji mlađih seniora (-60 kg) i 5. mjesto u kategoriji juniora (-61 kg).

➡️ U Prelogu, 21. listopada, Morana Iličić je osvojila 🥈 srebro u borbama (djevojčice 7 godina, -29 kg) dok je Nikolina Slaviček zauzela 7. mjesto (djevojčice 8 godina, -33 kg).

➡️ U Đakovu, 17. prosinca, Vito Vuić je na svom prvom nastupu na državnoj razini zauzeo 5. mjesto u kategoriji kate, dječaci (6 godina).

Ove godine klub je nastupio na 3 međunarodna turnira na kojima je osvojio ukupno 22 odličja:

➡️ U Maloj Subotici (Čakovec), 22. travnja, održan je međunarodni karate turnir 17. CRO CUP 2023. Ukupno je nastupilo 487 natjecatelja iz 55 klubova Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Ukrajine.

Karate klub “Vinkovci” sudjelovao je sa 4 natjecatelja u 5 kategorija i osvojio ukupno 5 odličja: 2 srebra i 3 bronce.

➡️ U Ivankovu, 15. listopada, održan je 1. Međunarodni karate turnir Kup Ivankova 2023. Nastupilo je 315 natjecatelja iz 23 kluba Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Karate klub “Vinkovci” sudjelovao je sa 9 natjecatelja u borbama i katama te osvojio ukupno 8 odličja: 1 zlato, 2 srebra i 5 bronci.

➡️ U Osijeku, 25. studenog, održan je međunarodni karate turnir 13. Kup Osijeka. Nastupilo je 556 natjecatelja iz 61 kluba Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  Karate klub “Vinkovci” sudjelovao je sa 9 natjecatelja u borbama i katama te osvojio ukupno 9 odličja: 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

Nakon održanih sedam kola završena je Otvorena karate liga OBŽ za 2023. godinu na kojoj nastupaju klubovi istočne Hrvatske. Karate klub “Vinkovci” ostvario je veliki uspjeh sa svojom pomlađenom ekipom osvojivši 🏆3. mjesto u ukupnom poretku (borbe) u konkurenciji 14 klubova dok je u ukupnom poretku (borbe+kate) zauzeo visoko 5. mjesto u konkurenciji 20 klubova. Nakon održanih sedam kola lige osvojeno je u borbama i katama ukupno 99 odličja od čega 52 zlata, 31 srebro i 16 bronci. Za ovaj hvalevrijedan rezultat, zaslužni su svi članovi kluba kao i njihovi roditelji koji su neizmjerna podrška svojoj djeci na njihovom sportskom putu. U klub su osim pehara za 3. mjesto u ukupnom poretku za borbe stigla i pojedinačna priznanja. Vito Vuić je primio 2 pehara: 🏆2. mjesto u ukupnom poretku (kate+borbe) u konkurenciji 152 natjecatelja i 🏆2. mjesto u ukupnom poretku (kate) u konkurenciji 76 natjecatelja.

Osim po turnirima, članovi će 2023. godinu pamtiti i po ukupno 48 položenih viših zvanja i to od bijelo-žutog do crnog pojasa. 🥋

Tijekom 2023. godine članovi kluba prisustvovali su i licencnom seminaru u organizaciji Hrvatskog karate saveza za trenere, suce i ispitivače u Samoboru.

Klub je bio uspješan i u brojnim programima preko kojih je uvelike podignuta kvaliteta rada.

Posebno treba istaknuti suradnju sa gradom Vinkovci i sa Vukovarsko-srijemskom županijom koji su prepoznali i podržali kvalitetne programe koje provodi Karate klub “Vinkovci”.

Nakon uspješne sezone u tijeku je zimski odmor a od  08.01.2024. započinju  treninzi po ustaljenom rasporedu PON, SRI, PET od 19:30 do 21 sat na adresi Kralja Zvonimira 68, Vinkovci (Fitness centar Zara, 2. kat).

Treneri i Uprava Karate kluba “Vinkovci” zahvaljuju svim članovima, roditeljima i prijateljima kluba na velikoj podršci u protekloj sezoni te sa veseljem očekuju narednu sezonu treninga, natjecanja i ugodnog druženja.