MATKO u Solinu / EMA i STJEPAN u Vukovaru

U organizaciji SD „DALMACIJACEMENT“ u Solinu od 03. do 05.11.2023. održana su natjecanja u gađanju zračnim oružjem:  1.Walther Hrvatska Liga 1.kolo, TROFEJ SALONA i SALONA DC OPEN, a u Vukovaru u organizaciji SK „GRIČ-7“ održano je 1.kolo 2.HL i GRAND PRIX VUKOVARA.

U Solinu je osim natjecatelja 1.WHL ( 31 ekipa puška /pištolj MŽ ) nastupili su strijelci iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne gore, S. Makedonije, Srbije i Slovenije. Na natjecanjima je zabilježeno 505 nastupa strijelaca ( M/Ž ) i 85 ekipa i Mix timova, a tu treba dodati i finalna natjecanja.

Strijelci SD „VINKOVCI“ nastupili su na svakom od navedenih natjecanja u gađanju zračnim pištoljem.

U 1.kolu 1.WHL zračni pištolj, zauzeli smo 6.mjesto ekipno , a za SD „Vinkovci“ nastupili su Matko Čolaković, Petar Babić i Luka Grgić,   Matko je sa 564 kruga zauzeo 4.mjesto. U natjecanju Trofej Salona Matko je sa šestim rezultatom 564 kruga ušao u finale i nakon finala osvojio 4.mjesto u seniorskoj konkurenciji, a kao junior je uzeo srebrnu medalju. Treći dan natjecanja Salona DC Open

( pojedinačno seniori ), Matko je ponovo ušao u finale sa 562 kruga i na kraju završio na 6.mjestu, a na ovom natjecanju svi finalisti osvajaju financijske nagrade.

U Vukovaru na GP VUKOVAR nastupili su u gađanju zračnim pištoljem, Ema Pap  osvojila je srebrne medalje u konkurenciji seniorki i juniorki , a Stjepan Becić je osvojio juniorsku  srebrnu medalju.