U Slavonskom Brodu je u subotu, 22. travnja 2023. održano 2. kolo 61. Kupa Slavonije i Baranje, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni i slobodni program.  

Ovim natjecanjem započela je ovogodišnja sezona natjecanja za GK „Hrvatski sokol” Vinkovci. 

 Na natjecanju u najbrojnijem, obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupilo je ukupno 142 gimnastičarke iz 8 klubova, dok se u slobodnom, zahtijevnijem programu natjecalo samo 9 gimnastičarki – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Požege, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.  

GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je predstavnice u obaveznom programu. 

U kategoriji mlađih kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 6 gimnastičarki – Iskra Perunski, Rita Pranjković, Klara Bošnjaković, Emili Rajčanji, Ena Samarđić i Nika Ripić osvojile su ekipno 4. mjesto. Najbolja u pojedinačnoj konkurenciji bila je Iskra Perunski na 12. mjestu u konkurenciji 31 gimnastičarke. 

U kategoriji mlađih juniorki Vinkovčanke u sastavu Marta Šimunović, Paula Kovačević, Ena Ivančić, Iva Matanović, Nikolina Dakić, Nicol Rajčanji, Nina Cecelja i Ana Cecelja ekipno su osvojile brončanu medalju. Pojedinačno je Marta Šimunović  bila najbolja osvojivši 10. mjesto u konkurenciji 27 gimnastičarki. 

U kategoriji juniorki u konkurenciji 22 juniorke Ana Škripač zauzela je 11., Vanessa Matanović 14., a Laura Vladić 19. mjesto. 

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Barbara Šimić i zauzela 16. mjesto u konkurenciji 18 gimnastičarki.  

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a na natjecanju je prvi puta sudila i naša nova sutkinja Dunja Perica s obnovljenom licencom regionalne sutkinje do 2024. godine.