Pojedinačni prvak Hrvatske u streljaštvu za serijsku zračnu pušku Vedran Smiljanić član Gradskog streljačkog društva 1887 „Lokomotiva” Vinkovci.

Titulu prvaka osvojio je u Čakovcu 22. 05. 2022. u konkurenciji 44 strijelca iz

11 streljačkih klubova.

  Vedran s 375 pogođena kruga ubjedljivo osvaja prvo mjesto. Čak 4 kruga više od drugoplasiranog i 7 krugova više od trećeplasiranog strijelca.

Samozatajan, skroman strijelac po struci strojobravar, radnik firme Unior (bivši Dalekovod) Radi u smijenama, a za trening ostaje tjedan kada radi prvu smjenu jer su treninzi od 18 sati. Po potrebi streljanu otvara trener Anton Đerek i prije podne kada je Vedran slobodan. Vedran nastupa za ekipu zračnom standard puškom u prvoj Walther ligi Hrvatskog streljačkog saveza. Osvajač je titule Majstor strijelac. U disciplini serijska zračna puška prvi puta je nastupio na prvenstvu Hrvatske.Nastupio je s Weihrauch hw 35 zračnom puškom s običnim Gamo diopterom, za razliku od većine koji nastupaju Anschutz 335 magnum zračnom puškom.

Uz Vedrana za ekipu gsd 1887 „Lokomotiva” Vinkovci nastupaju: Pamuković Erik, mlađi junior i Pero Čerkez. Ekipa je zauzela treće mjesto. Samo krug manje od drugoplasirane ekipe i pet krugova manje od prvoplasirane ekipe.