Dana 13.  ožujka  2022. godine  u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je prvo kolo Otvorene karate lige OBŽ 2022. , na kojemu je nastupilo 311 natjecatelja iz ukupno 18 klubova, među kojima je nastupilo i 13 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 16 odličja  i to 6 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončana odličja.

         Nastupima u borbama pojedinačno Luka Ćujo je u kategoriji juniori -61 kg osvojio srebrno,  a u kategoriji juniori – 68 kg također srebrno odličje.  Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađi seniori -75 kg Milan Ćujo osvojio je zlatno odličje kao i u kategoriji seniora – 75 kg. Nadalje, Adrian Buinac nastupio je u borbama pojedinačno u kategoriji juniori + 76 kg te osvojio srebrno odličje.  Nastupivši u borbama pojedinačno Erik Udarović je u kategoriji juniori + 76  kg osvojio zlatno ,  a u kategoriji mlađi seniori +84 kg također zlatno odličje.  Erikov brat, Leon Udarović, je svojim nastupima borbama pojedinačno u kategoriji kadeti +70 kg i kategoriji juniori – 76 kg osvojio u svakoj po brončano odličje.   Nastupivši u borbama pojedinačno Luka Sičanica, osvojio je u kategoriji dječaci 13-14 god – 64 kg brončano odličje, dok je  nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji dječaci 13-14 +69 kg Petar Nol osvojio je zlatno odličje. Braća Ivano i Robert Vukojević su nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji dječaci 13-14 godina -59 kg i – 54 kg osvojili svaki po brončano odličje.      

        Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji dječaci 12 godina, 9-5 kyu, Jure Mustapić, u svome prvom nastupu na nekom natjecanju, osvojio je srebrno odličje, dok je Jakov Stević nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji dječaci 9 godine, 9-7 kyu, također u svome prvom nastupu na nekom natjecanju, osvojio zlatno odličje.

         U kategoriji djevojčice 14 godina nastupila je Tricia Vujeva koja je osvojila brončano odličje.

          Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 1. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2020. godine zauzeo je sedmo mjesto od 18 klubova koji su nastupili.