U osječkoj dvorani Gradski vrt jučer je završeno Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike. Ovo rekordno PH okupilo je 550 sportaša iz 39 hrvatskih klubova. Nakon zbrajanja rezultata svih triju kola regionalnih natjecanja Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljala je jedna gimnastičarka i 4 gimnastičara u obaveznom programu. 

U kategoriji mlađih juniorki nastupila je Ena Ivančić, te zauzela 38. mjesto u konkurenciji 43 gimnastičarke. 

Vinkovački gimnastičari nastupili su u dvije kategorije obaveznog programa. Kadet Ivan Podhorski bio je 19. u konkurenciji 20 natjecatelja.  

Momčad mlađih juniora – Luka Krmek, Roko Maslać i Patrik Kordić zaslužili su velike čestitke osvojivši momčadski 2. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, naš najbolji i najmarljiviji gimnastičar Patrik Kordić osvojio je zlato, Roko Maslać 5. mjesto, a Luka Krmek 12. u konkurenciji 15 gimnastičara. 

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, koji je bio i naš sudac na ovom natjecanju, a gimnastičarku je vodila trenerica Vukosava Lozanović, dok je Dunja Perica sudila. 

Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, koja je pola godine bila u fazi renoviranja, pa u ovakvoj situaciji postignuti rezultati su još i vredniji. Plasman ovih 5 gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i truda njihovih trenera, te iznimne ljubavi prema ovom teškom i prekrasnom sportu.