U Slavonskom Brodu je u subotu, 23. ožujka 2023. održan 62. Kup Slavonije i Baranje, 1. kolo kvalifikacija za Kup Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici, obavezni program – regija Istok. 

Ovim natjecanjem započela je ovogodišnja sezona natjecanja za GK „Hrvatski sokol” Vinkovci. 

 Na natjecanju u najbrojnijem, obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupilo je ukupno 137 gimnastičarki iz 9 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GK Inova Gim, GD „Osijek- Žito”, Valpova, Belog Manastira, Požege, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.  

GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu mlađih juniorki – samo naše 4 gimnastičarke –  Marta Šimunović, Paula Kovačević, Ena Ivančić i Iva Matanović, koje su od ukupno 5 ekipa u ovoj kategoriji osvojile srebrnu medalju! Pojedinačno je Ena Ivančić  bila naša najbolje plasirana gimnastičarka osvojivši 5. mjesto u konkurenciji 31 gimnastičarke. Odlične su bile i ostale – Iva Matanović na 6., Marta Šimunović na 8. i Paula Kovačević na 14. mjestu!  

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a na natjecanju je sudila i naša sutkinja Dunja Perica.  

Koristimo priliku naglasiti da su u veljači putem seminara  treneri Marko Simon, Tomislav Gudek, Vukosava Lozanović, Magdalena Mijaković Alozieuwa i Dunja Perica produžili svoje trenerske licence, a suci Marko Simon, Tomislav Gudek, Magdalena Mijaković Alozieuwa i Dunja Perica regionalne sudačke. 

Gimnastičarke zaslužuju velike čestitke za ostvareni rezultat, budući već 3 mjeseca treniraju samo dva puta tjedno u privremenim prostorima/dvoranama O. Š. I. Mažuranića, O. Š. V. Nazora i O. Š. A. G. Matoša, koje nisu adekvatno opremljene za gimnastičke treninge, a i termina je premalo. Čekamo završetak obnove „naše” sportske dvorane O. Š. I. G. Kovačića i J. Kozarca, pa se nadamo da će na sljedećim natjecanjima biti više naših gimnastičarki, a rezultati će još morati pričekati. Cijela situacija utječe i na rekreativce – našu djecu u gimnastičkoj početnici i igraonici i otvara vječno pitanje o nedostatku vlastitog prostora za treninge – gimnastičke dvorane.