U dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Vinkovcima održano je međunarodno natjecanje Higl Open 2023. na kojemu su, u ukupnom poretku, članovi Judo kluba Vinkovci još jednom podignuli u zrak pehar za prvo mjesto.

Uz čuvanje sjećanja na Željka Higla, hrvatskog branitelja i nekadašnjeg člana Judo kluba Vinkovci, druženje, uzbudljiva nadmetanja i nova prijateljstva najvažniji su dio ove fantastične vinkovačke priče koja traje već 17 godina, poručio je na svečanom otvorenju gradonačelnik Ivan Bosančić.

Čak 476 natjecatelja i natjecateljica okupilo je ovogodišnje izdanje turnira. Pristigli su iz 41 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske, Češke, Makedonije i Bugarske. Natjecanje je provedeno na četiri tatamija, a suđenjem je rukovodio Davor Marinić iz Hrvatskog judo saveza.

„Ovo je jedan izuzetan međunarodni turnir u judu, posebno za ove najmađe, odnosno za one koji tek počinju dolaziti na ovakva natjecanja jer okuplja iznimno velik broj djece i mladih sportaša. Ja sam uvjeren da će njihove borbe ovdje biti poticaj i drugoj djeci da se počnu baviti sportom, pokazujući da se tako zdravije živi, da se dobiva samopouzdanje, da se stvaraju prijatelji, da se stvara okruženje koje donosi dobrobit našoj zajednici“, poručio je Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza i Judo kluba Vinkovci.

U ime domaćina prisutnima su se na otvorenju obratili i Mladen Karlić, predsjednik Judo kluba Vinkovci, Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije te ministar obrane Mario Banožić koji je otvorio natjecanje.

U ukupnom poretku najbolji su bili članovi kluba domaćina, Judo kluba Vinkovci. Drugo mjesto pripalo je također mladim Vinkovčanima, članovima Judo kluba Olimp, dok se broncom okitio HOD Judo iz Mađarske.

„Vrlo smo zadovoljni odazivom klubova. Ovim putem svima još jednom zahvaljujemo na dolasku“, poručio je Mladen Karlić.