U Solinu je proteklog vikenda održan turnir Salona open na kojem je nastupilo 463 natjecatelja iz 47 klubova iz Češke, Mađarske, Kosova, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Judo klub „Olimp“ Vinkovci nastupio je sa sedam natjecatelja u uzrastu U12 i U14, a osvojili su 7 odličja: 2 zlatna, 2 srebrna i 3 brončana.

U uzrastu do 12 godina Sonja Krtić Landeka u kategoriji do 36 kg osvojila je 3. mjesto kao i Filip Markota u kategoriji do 30 kg. Matej Markota imao je dvije pobjede i dva poraza, ali to nije bilo dovoljno za mjesto na postolju u kategoriji do 34 kg.

U uzrastu do 14 godina u kategoriji do 40 kg Ema Markota osvojila je 1. mjesto. Nika Potesak u kategoriji do 40 kg i Dora Kordić u kategoriji do 44 kg osvojile su 2. mjesto. Mateo Lovrić u kategoriji do 34 kg osvojio je 3. mjesto.

Filip Markota imao je dupli start, natjecao se u svom uzrastu (U12) i u starijem uzrastu (U14) u kategoriji do 30 kg. U uzrastu do 12 godina prvo kolo pobjeđuje, zatim drugu borbu gubi u golden scoreu od kasnije prvoplasiranog natjecatelja te kroz repasaž dolazi do 3. mjesta. U uzrastu do 14 godina odrađuje četiri borbe i osvaja 1. mjesto.

Posebnost ovog natjecanja je ta što su se djeca imala priliku upoznati Laru Cvjetko, Anu Viktoriju Puljiz i Marka Kumrića, poznate seniorske reprezentativce Hrvatske, osvajače medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te na velikim natjecanjima (Grand Slam, Grand Prix), a Lara i Ana Viktorija su im uručivali medalje na postolju, pa su im te medalje još draže.