U Belom Manastiru je u subotu, 13. svibnja 2023. održano 3. kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske, regija Istok, u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program.  

Na natjecanju u najbrojnijem, obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupila je ukupno 131 gimnastičarka iz 9 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GK Inova Gim i GD Osijek-Žito, Valpova, Belog Manastira, Požege, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.  

U kategoriji mlađih juniorki Vinkovčanke u sastavu Marta Šimunović, Paula Kovačević, Ena Ivančić, Iva Matanović, Nikolina Dakić, Nicol Rajčanji, Nina Cecelja i Ana Cecelja ekipno su osvojile brončanu medalju. Pojedinačno je Marta Šimunović  bila najbolja osvojivši 7. mjesto, dok je Iva Matanović bila 10. u konkurenciji 28 gimnastičarki. 

Juniorke su ekipno bile četvrte, a u konkurenciji 23 juniorke pojedinačno je  Vanessa Matanović bila 13., Ana Škripač 16., a Laura Vladić 21. 

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a na natjecanju je sudila i naša sutkinja Dunja Perica. 

U Valpovu je istog dana održano 2. kolo Kvalifikacija za Kup Hrvatske i prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici, regija Istok, u univerzalnom, obaveznom i slobodnom programu.  

Ukupno je nastupio samo 21 gimnastičar iz 4 kluba –  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito”, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Sokol” Slavonski Brod i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci.  

U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Stariji dječaci Ivan Podhorski, Lovro Ramljak i Andrija Petrina osvojili su redom 7., 8. i 9. mjesto u konkurenciji 10 dječaka.  

U kategoriji mlađih juniora obaveznog programa ekipno su Vinkovčani osvojili 1. mjesto, dok su  najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 1. i 3. mjestu, te Luka Krmek na 5. u konkurenciji 5 gimnastičara.  

Na natjecanju je sudio i naš sudac Marko Simon, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.