U subotu, 06.05.2023. održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore (U21). Natjecanje je održano u Srednjoj školi Jelkovec u Zagrebu gdje se okupilo oko 400 natjecatelja iz 66 klubova Hrvatskog karate saveza.

Za Karate klub “Vinkovci” nastupio je Josip Slaviček pod vodstvom trenera Jakova Šikića i to u dvije kategorije; juniori i mlađi seniori.

Josip je prve nastupe imao u izrazito jakoj kategoriji juniora (-61 kg) u kojoj uspijeva doći do borbe za broncu ali ju na žalost gubi te na kraju zauzima 5. mjesto. Istog dana nastupio je i u kategoriji mlađih seniora U21 (-60 kg) u kojoj također uspijeva doći do borbe za medalju. Ovog puta uspijeva nametnuti svoj ritam kroz cijelu borbu, zasluženo pobijediti 2:0 i okititi se broncom.

Za sedamnaestogodišnjeg Josipa Slavičeka ovo je bio prvi nastup u kategoriji U21 na državnom prvenstvu i samim time ovo je za njega i klub velik rezultat i iskustvo koji bi trebao biti dobar poticaj za još veći napredak u budućnosti.

Nakon uspješno odrađenog Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, Karate klub “Vinkovci” nastavlja sa planiranim aktivnostima te ovim putem poziva sve zainteresirane da se priključe treninzima koji se održavaju u Fitness centru Zara (2. kat) – Kralja Zvonimira 68, Vinkovci – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21 sat.