U nedjelju, 16. veljače 2023. godine, održano je 1. kolo Otvorene karate lige u Osijeku. Ukupno je nastupilo 274 natjecatelja iz 17 klubova Istočne Hrvatske.

Karate klub “Vinkovci” sudjelovao je sa 9 natjecatelja u 13 kategorija i osvojio ukupno 9 odličja: 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

MISLAV ILIČIĆ

🥇 1. mjesto (ml. kadeti -49 kg)

🥉 3. mjesto (kadeti -52 kg)

NIKOLINA SLAVIČEK

🥇 1. mjesto (cicibanke -27 kg)

VITO VUIĆ

🥇 1. mjesto (mini cicibani, kate)

JOSIP SLAVIČEK

🥇 1. mjesto (juniori -61 kg)  

MORANA ILIČIĆ

🥈 2. mjesto (cicibanke -27 kg)

🥉 3. mjesto (cicibanke (-24 kg)

FILIP PERIŠA

🥈 2. mjesto (ml. kadeti -49 kg)

JAKOV MATIĆ

🥉 3. mjesto (učenici -39 kg)

Na turniru su nastupali još Klara Tunjić i Ivan Slaviček ali bez osvojenih odličja.

Posebna pohvala ide Morani Iličić i Viti Vuiću kojima su ovo bili prvi nastupi uopće gdje su pokazali dobar potencijal za budućnost.

Unatoč izostanku brojnih članova, desetkovani bolestima i ostalim obvezama treneri Karate kluba “Vinkovci” su zadovoljni ostvarenim rezultatima ekipe koju su poveli. Nakon prvog kola Lige u ukupnom poretku (borbe i kate) klub je u konkurenciji 17 klubova zauzeo solidno 7. mjesto dok je u ukupnom poretku borbi na 5. mjestu.

Natjecatelji su nastupali pod vodstvom trenera Josipa Županića  i pomoćnog trenera Josipa Slavičeka.  

Nakon natjecanja održano je na istom mjestu prvo okupljanje Nacionalne selekcije za regiju Istočne Hrvatske. Zajednički trening odradili su uzrasti U12 i U14 u borbama. Od pozvana tri natjecatelja iz Karate kluba “Vinkovci”, sudjelovali su Mislav Iličić i Filip Periša dok je Martin Rončević opravdano izostao zbog bolesti.

Klub poziva sve zainteresirane da se priključe treninzima koji se održavaju u Fitness centru Zara (2. kat) – Kralja Zvonimira 68, Vinkovci – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21 sat.