Protekloga vikenda u Beogradu je održano eminentno međunarodno plivačko natjecanje, Ante Lambaša 2023.

U dva plivanjem posve ispunjena dana, 13 plivačica i plivača PK Orion uživalo je i plivajući i gledajući vrhunske trke jer velika je čast naći se među 612 natjecatelja iz čak 46 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, Albanije, Slovenije i naravno Hrvatske.

Za Pk Orion pod vodstvom trenerice Maše Pešec plivali su: Una Videković, Nensi Vidinović, Elena Vidinović, Hana Zdep, Martina Rajković, Adela Matošević, Jona Renić-Oršolić, Matej Majko, Filip Majko, Ante Kraljević, Gabrijel Mišić, Filip Pavković i Marin Svilar.

Najbolje rezultate ostvarila je već svima poznata Una Videković, ušavši u čak tri finalne trke, i to na 50 i 100 m leđno te 100 m slobodno. Na 100 m slobodno Una je zauzela 5. mjesto, a na 50 i 100 m leđno 7.mjesto.

Sjajni su bili i svi ostali Orionci,od dječaka najbliži medalji bio je Jona Renić-Oršolić, koji je na 50 i 100 m prsno zauzeo 7. mjesto.

Sedma je bila i štafeta 4×50 m slobodno u sastavu  Jona Renić-Oršolić, Filip Majko, Nensi Vidinović i Una Videković.

Hana Zdep bila je 8. na 100 m leptir, Elena Vidinović  9. na 100 m prsno, Martina Rajković 9. na 100 m slobodno.

Ina Videkovic otplivala A drzavnu normu na 100 m slobodno.

Prekrasan plivački vikend PK Oriona samo je potvrda da mlade generacije Orionovaca s ponosom nasljeđuju starije velikane ovoga kluba, a trenerica Maša Pešec ističe da se uz trud, rad, volju i dobro raspoloženje uvijek postižu i sjaji rezultati na svim razinama.

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe veseloj plivačkoj obitelji PK Orion!!