U Zagrebu, 12. i 13. studenog 2022. godine održan je jubilarni 50. međunarodni miting „MLADOST“ sa  čak 58 klubova i 594 plivača  iz  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a za VPK je nastupilo 16 plivača i plivačica. Našu ekipu činile su sestre Mia i Lea Babić, Nika Brdar, Fran Budimir, Leon Čugura, Jurica Dragun, Luka Gugić, Jakov Maletić, Dinko Marić, Boris Ostović, Gabrijel Petričević, Marko Polešćuk, braća Filip i Patrik Puce, Damir Sukop i Domagoj Šego. Isplivani su odlični rezultati, osobni rekordi i norme za nastup na državnom prvenstvu. Motiviranosti nije nedostajalo jer su nastupali mnogi reprezentativci, europski rekorderi i olimpijci, a rušeni i stari hrvatski rekordi.

Fran Budimir je isplivao A mlađu juniorsku normu na 50m slobodno, A mlađu juniorsku na 50m prsno, A mlađu juniorsku na 100m prsno i B mlađe juniorsku normu na 100m slobodno.

Boris Ostović je isplivao B mlađe juniorsku normu na 100m leđno i A mlađe juniorsku na 200m slobodno.

Nika Brdar je otplivala B seniorsku normu na 50m slobodno.

Jurica Dragun je isplivao A seniorsku normu na 50m prsno, A juniorsku na 100m prsno i A seniorsku na 200m prsno,  A mlađe juniorsku normu na 100 mješovito.

Marko Polešćuk je isplivao A mlađu juniorsku normu na 50m slobodno, B mlađu juniorsku na 100m slobodno i A mlađu juniorsku na 50m leptir

Jurica se plasirao u A finale u kvalifikacijskoj utrci na  200 prsno i zauzeo visoko 6. mjesto na ljestvici, dok je u B finalu na 100m prsno bio 9.

Marko se također plasirao u C finale na utrci 50m leptir te zauzeo 7. mjesto.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima, a posebno nam je drago da su s nama bili naši prije svega uzorni studenti i odlični plivači,  Nika Brdar, Damir Sukop, Leon Čugura i pokazali da smo velika plivačka obitelj koja rado i nakon aktivne plivačke karijere podržava svoj voljeni klub.

Za VPK je plivao i Dinko Marić, novopečeni magistar kineziologije, koji je uvijek  na raspolaganju za svoj klub.

Svaka čast!

Iduće natjecanje u kalendaru je regionalno prvenstvo Hrvatske u Sisku koje će biti održano 3. i 4. prosinca ove godine, a do tad nastavljamo sa svakodnevnim rutinama te isćekujemo još odličnih rezultata.

Budi velik, budi jak, budi VPK!