Proteklog vikenda Judo klub „Olimp“ Vinkovci sudjelovao je na međunarodnom 15. memorijalnom turniru Josipa Potneka u Osijeku koji je okupio 442 natjecatelja uzrasta od U8 do U18 iz 32 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Srbije i Mađarske.

 Judo klub „Olimp“ Vinkovci nastupio je sa 34 natjecatelja u uzrastu dječaka i djevojčica od U8 do U14 i jednim natjecateljem uzrasta U18, a nekoliko njih se okušalo u duplom startu nastupajući u starijem uzrastu jer su na treninzima i na prošlom natjecanju pokazali spremnost za nove zahtjevnije nastupe. U pojedinačnoj konkurenciji osvojili su 33 medalje (8 zlatnih, 14 srebrnih i 11 brončanih).

 U uzrastu U8 zlatno odličje osvojila je Marta Markota, a srebrna Filip Patrčević, Noa Đukić, Noa Dragičević i Toma Vukoja.

 U uzrastu U10 zlato su osvojili Tomislava Farago, Tena Segat i Michael Potesak, srebrna Petra Frančić, Petra Fabijan i Karlo Škrobo, dok su Marta Markota (dupli start), Lana Zudić i Matej Markota osvojili brončana odličja.

 U uzrastu U12 Tomislava Farago u duplom startu osvojila je zlatno odličje, Sonja Krtić Landeka, Ema Markota, Dorijan Patrčević i Jakov Frančić srebrno, a Nika Potesak, Tena Segat (dupli start), Filip Markota i Matej Markota (dupli start) brončano odličje.

 U uzrastu U14 zlatno odličje osvojili su Sonja Krtić Landeka u duplom startu, Dora Kordić i Noa Reljanović koji u duplom startu u uzrastu U16 osvaja broncu. Srebrno odličje osvojili su Nika Potesak, Ema Markota i Filip Markota svi troje u duplom startu. Brončano odličje osvojili su Dea Smolčić i Mihailo Zavođa.

  U uzrastu U18 jedini Olimpov predstavnik, David Reljanović, osvojio je brončano odličje.

 U ekipnom poretku Judo klub „Olimp“ Vinkovci osvojio je prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je HOD Judo iz Mađarske, treće mjesto JK „Vinkovci“, četvrti je JK „Mladost“ Osijek, a peti JK „Tamiš iz Srbije.

Članovi JK „Olimp“ Vinkovci iz natjecanja u natjecanje pokazuju sve bolje rezultate koji su posljedica predanog i kvalitetnog rada, ali i pozitivnog ozračja u klubu. Nakon osvojenog 2. mjesta na prošlom turniru u Vinkovcima, osvojili su ekipno 1. mjesto u Osijeku što je lijepa motivacija za daljnji rad.