GD „Osijek-Žito” bio je domaćin u nedjelju, 23.10. 2022. 5. kola (posljednjeg kola ove godine) Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok.

 U ženskoj konkurenciji na natjecanju je nastupilo ukupno 82 gimnastičarke iz 7 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 4 gimnastičarke, koje su ekipno osvojile 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe, izgubivši zlato za samo 1 bod. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić bila je odlična 4., Marta Šimunović 6., Paula Kovačević  8., te Iva Matanović 13. u konkurenciji 28 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih juniorki nastupile su 2 ekipe i ukupno 16 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač i Vanessa Matanović nastupile su u pojedinačnoj konkurenciji i osvojile 10. i 12. mjesto.

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a sudila je i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa.

U muškoj konkurenciji ukupno je nastupilo 32 gimnastičara iz 5 klubova –  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK „Inova-gim” Osijek, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Sokol” Slavonski Brod i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci. U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Mlađi dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su odlični na 4. i 5. mjestu, a stariji dječak  Israel Alozieuwa na 9. mjestu. U kategoriji kadeta obaveznog programa ekipno su Vinkovčani Roko Maslać, Patrik Kordić i Luka Krmek osvojili 1. mjesto, dok su najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 2. i 3. mjestu. Luka Krmek bio je 5.

Na natjecanju je sudio naš sudac Marko Simon, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

Ova natjecanja bila su posljednja regionalna za obavezni, slobodni i univerzalni program ove godine. Ostaje još jedno kolo osnovnog programa u ženskoj gimnastici, te prvenstvo grada Vinkovaca.

u 5. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici