Proteklog vikenda Judo klub „Olimp“ Vinkovci sudjelovao je na međunarodnom natjecanju Higl Open 2022 u Vinkovcima koji je okupio 539 natjecatelja uzrasta od U8 do U23 iz 36 klubova iz 7 zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Rumunjska, Srbija, Makedonija i Mađarska).

 Judo klub „Olimp“ Vinkovci nastupio je sa 41 natjecateljem u uzrastu dječaka i djevojčica od U8 do U14. Tri natjecatelja okušala su se i u duplom startu nastupajući u starijem uzrastu te je ukupno osvojeno 10 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih odličja, 9 petih mjesta i 3 sedma mjesta.

 U uzrastu U8 zlatna odličja osvojili su Marta Markota i Leon Tomić, srebrno Filip Patrčević, a brončana odličja Lucija Topčić, Noa Đukić, Noa Dragičević i Toni Mijačević. Vedran Bader i Toma Vukoja zauzeli su peto mjesto.

 U uzrastu U10 zlato su osvojile Tomislava Farago, Lana Zudić, Marta Radilj i Marta Markota (dupli start), srebrna Petra Frančić, Petra Fabijan i Tena Segat, dok su dječaci Michael Potesak, Karlo Škrobo, David Jakuš i Matej Markota osvojili brončana odličja. Peto mjesto osvojila je Sara Lovrečić.

 U uzrastu U12 Dorijan Patrčević i Filip Markota osvojili su zlatno odličje, Nika Potesak, Ema Markota i Ana Vrus srebrno, a Luka Šarić brončano odličje. Na petom mjestu ostali su Dorijan Dorić i Leon Garajski, dok su sedmo mjesto zauzeli Nino Mijačević i Jakov Frančić.

 U uzrastu U14 na najvišu stepenicu postolja po drugi put na ovom natjecanju popeo se Filip Markota u duplom startu i Noa Reljanović koji u duplom startu u uzrastu U16 osvaja broncu. Drugo mjesto osvojili su Dora Kordić i Mihailo Zavođa, a treće mjesto Tin Hodak. Matej Brkić i Marin Radilj gube borbu za treće mjesto i tako ostaju na petom mjestu, a Vjeko Šarić na sedmom mjestu.

 U ekipnom poretku Judo klub „Olimp“ Vinkovci osvojio je pehar za drugo mjesto. Velik je to rezultat ako se uzme u obzir da su bodove za ekipni poredak skupljali mladi Olimpovci uzrasta od 8 do 14 godina i da u starijim uzrastima od 16 do 23 godine Judo klub „Olimp“ Vinkovci nije imao natjecatelje, ali i pozitivna povratna informacija da se nakon malo manje od četiri godine djelovanja klub nalazi pri vrhu jednog velikog međunarodnog natjecanja.