Srebro Mislava Iličića 🥈 i bronca Martina Rončevića 🥉

U subotu i nedjelju 15. i 16.10.2022. održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste u Jastrebarskom. Među 655 natjecatelja iz 73 kluba na turniru su nastupila i 4 mlada člana Karate kluba “Vinkovci” koji su ostvarili izvrsne rezultate u borbama. Osvojena su dva odličja (srebro i bronca) te dva plasmana (peto i sedmo mjesto). 

MISLAV ILIČIĆ – 2. mjesto u kategoriji 13 godina (2009) do 47 kg. Nakon nešto povoljnijeg ždrijeba i polufinalne rutinske pobjede, u finalu gubi tijesno od iskusnog protivnika. U više navrata Mislav je bio nadomak preokretu ali nedostajalo je malo više koncentracije i sportske sreće. Protivnika je jako uzdrmao dva puta udarcima nogom i rukom u glavu ali suđen je na žalost samo nedozvoljeni kontakt. Mislavu je ovo najbolji rezultat do sada koji je uspio postići na prvenstvima Hrvatske. Osim ovog srebra, protekle dvije godine uspio je za redom osvojiti i dvije bronce. Znak je to da Mislav ima veliki potencijal te da se razvija u dobrom smjeru. Uz još malo rada, iskustva, te uz nastavak snažne podrške trenerskog tima i obitelji za očekivati je da uskoro opet krene u napad na najsjajnije odličje koje mu jedino još nedostaje u kolekciji sa prvenstava Hrvatske. 

MARTIN RONČEVIĆ – 3. mjesto u kategoriji 10 godina (2012) do 38 kg. 

U prvom kolu gubi borbu od prvaka koji ga povlači u repasaž preko kojeg Martin hrabrom borbom uspijeva osvojiti broncu. Treba napomenuti kako mu je ovo tek prvo veće natjecanje, a već se popeo na državno postolje. Njegovo vrijeme tek dolazi. 

Nastupali su još:

NIKOLINA SLAVIČEK – 5. mjesto u kategoriji 7 godina (2015) do 23 kg. 

IVAN SLAVIČEK – 7. mjesto u kategoriji 10 godina (2012) do 32 kg. 

Natjecatelje su vodili treneri Pamela Joskić i Jakov Šikić. 

Ovi rezultati odraz su rada Karate kluba “Vinkovci” proteklih godina od kada su uvedene pozitivne promjene na svim razinama. Jedan je od rijetkih gradskih klubova koji već petu godinu za redom u Vinkovce donosi državna odličja. 

Klub nastavlja sa pripremama za preostale turnire te pripremama za polaganje pojaseva. Ispit će se održati sredinom prosinca za sve članove. Ovim putem klub poziva sve zainteresirane da se priključe treninzima i već krajem godine polože ispit za svoj prvi karate pojas.