Prvenstvo Hrvatske za djevojčice i dječake do 14 godina održano je u subotu, 21. 5. 2022., u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Nastupio je 361 natjecatelj iz 56 klubova, a među njima i 4 člana Judo kluba „Olimp“ Vinkovci.

Najuspješnija je bila Dora Kordić koja je u kategoriji do 36 kg osvojila 3. mjesto. Dori je ovo bio prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Blizu medalji bio je Noa Reljanović u kategoriji +66 kg koji je nakon tri pobjede i jednog poraza izgubio borbu za 3. mjesto te je natjecanje završio na 5. mjestu.

Mihailo Zavođa, kao i Dora, upisuje svoj prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske. Natjecao se u kategoriji do 60 kg u kojoj prvu borbu pobjeđuje, ali sljedeću gubi od kasnije prvoplasiranog natjecatelja. Dobiva priliku u repasažu, ne uspijeva pobijediti te ostaje na 9. mjestu.

Mateo Kruščić je nastupio u kategoriji do 34 kg. U prvom kolu gubi borbu, ne dobiva priliku za repasaž te ovaj put ostaje bez plasmana.

Natjecatelje je vodila trenerica Blaženka Markota.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatom s obzirom na to da je klub osnovan prije tri godine. Naši natjecatelji vrijedno treniraju, jako su motivirani i vole natjecateljski judo. Potrebno im je više nastupa na natjecanjima kako bi stekli natjecateljsko iskustvo i uspješno primjenjivali tehniku i taktiku koju vježbaju na treninzima. Zahvaljujemo svima koji pomažu klubu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.“, poručuju iz JK „Olimp“ Vinkovci.