GD „Sokol” Slavonski Brod bio je domaćin u subotu, 7.5. 2022. 3. kola Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program, regija Istok.

 Na natjecanju je nastupilo ukupno 119 gimnastičarki iz 8 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 4 gimnastičarke, koje su ekipno osvojile 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić je osvojila svoju prvu medalju, brončanu! Marta Šimunović bila je također odlična na 4., Paula Kovačević na 9., te Iva Matanović na 12. mjestu u konkurenciji 28 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 5 ekipa i ukupno 28 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Vanessa Matanović, Helena Puce, Anđela Dobrić i Miljana Dobrić su ekipno osvojile 4. mjesto. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši odlično 6. mjesto.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 13. mjesto u konkurenciji 21 seniorke.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa.

Ovo natjecanje bilo je posljednje regionalno u proljetnoj sezoni, slijedi nam KUP i prvenstvo Hrvatske, o točnom broju plasiranih natjecateljica izvijestit ćemo naknadno nakon zbrajanja rezultata svih triju kola.

Danas, 8. svibnja GK „Hrvatski sokol” domaćin je 3. kola  Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok. Natjecanje se održava u dovrani OŠ I. G. Kovačića i J. Kozarca od 9 do 12 h. Očekujemo nastup 30-ak gimnastičara.

u 3. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici