Judo Večer - proslava 45 godina djelovanja Judo kluba Vinkovci

Dana 08.12.2017. godine u velikoj Sali Hotela Admiral proslavio je 45 godina djelovanja kroz organizaciju Judo večeri. Od gostiju proslavi su nazočili: predsjednica Hrvatskog judo saveza i dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora dr. Sanda Čorak, dopredsjednik Hrvatskog judo saveza Dean Bogić, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo federacije Hrvoje Lindi, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik gradskoga vijeća Grada Vinkovaca i saborski zastupnik Mladen Karlić, dogradonačelnica Grada Vinkovaca Kata Krešić, pročelnica Odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić Karlić, predsjednik skupštine Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca Dražen Milinković, predsjednik Županijskog saveza športova Vukovarsko-srijemske županije Luka Kalinić, judašice koje su nastupile u seniorskoj ekipi koja je osvojila nedavno 3. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu, sponzori, donatori, predstavnici drugih klubova, lokalni i nacionalni mediji, te  ostali članovi kluba.

U uvodu sve je pozdravio predsjednik Judo kluba Vinkovci Tomislav Čuljak koji je ujedno član Izvršnog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza. Zahvalio se svim prisutnima na doprinosu u radu kluba, te je istaknuo najuspješnije rezultate, a to su 5000 medalja na natjecanjima, 420 pojedinačnih medalja na prvenstvima Hrvatske, 5 zlatnih odličja u 1. HJL za seniorke i 4 zlatna odličja u 1. HJL za juniorke, 2. mjesto Tatjane Starčević na Svjetskom kupu, te nastupi seniorki na Europskim klupskim prvenstvima 4 puta kao i njihovo osvojeno 3. mjesto na istom natjecanju u 2017. godini.

Nakon toga govore su održali Sanda Čorak i Siniša Krajač koji su Judo klubu Vinkovci dodijelili priznanja u ime Hrvatskog judo saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Sanda Čorak uručila je priznanja članovima Judo kluba Vinkovci Josipu Petrinoviću, osnivaču i treneru, Davoru Mariniću i Tomislavu Čuljku članovima prve klupske judo škole, te Srećku Suliću za pokojnog Srećka Sulića koji je bio trener kluba.

Nakon toga Tomislav Čuljak uručio je priznanja Kati Krešić za Grad Vinkovce, Jadranki Mustapić Karlić za Vukovarsko srijemsku Županiju, Draženu Milinkoviću za Zajednicu sportskih udruga grada Vinkovaca i Luki Kaliniću za Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije. Zahvale  su primili i raniji sponzori i donatori kluba, a to su Vlado Čuljak, Romeo Stačević, Domagoj Šaravanja za  Sokol d.o.o., Polet d.o.o. i Pik Vinkovci.

Zahvale je zaprimila i ekipa seniorki koja je osvojila 3. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu a to su: Barbara Matić, Tena Šikić, Tihea Topolovec, Lucija Babić i Ivana Šutalo. Nagradu za trenera iste ekipe Vladimira Preradovića primila je Barbara Matić koja je nakon toga predala poklon suvenir, uokvirenu medalju i beck number s kimona koji je korišten prilikom natjecanja Tomislavu Čuljku.

Zabavni dio programa upotpunili su profesori Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca Petra Marković i Dean Begić, te plesači iz Plesng kluba D&D iz Osijeka Srđan Branković i Tena Ranogajec.

 

Prikazana je prezentacija vezana uz 45 godina djelovanja kluba s više od 300 slajdova. U iznimno svečanoj i blagdanskoj atmosferi kao nikada do sada moglo se zaključiti da naš klub ima podršku potrebnu za ostvarenje vrhunskih sportskih dostignuća. Hvala svima članovima kluba i njihovim roditeljima, svim članovima Uprave kroz povijest, svima onima koji su nam pomagali kroz godine djelovanja.