Biciklisti Sokola nastupili su na finalnim utrkama ovogodišnjeg Dunavskog kupa

Biciklisti Sokola nastupili su na finalnim utrkama ovogodišnjeg Dunavskog kupa, koje su za vinkovački klub, posljednje u ovogodišnjoj cestovnoj sezoni.

Finalne utrke međunarodnog biciklističkog natjecanja kadeta, ml.kadeta, veterana, amatera i žena, vožene su u mjestu Kovilj pored Novog Sada.

Prva utrka je vožena u ukupnoj duljini od 42km, s dva prolazna cilja, prosječne brzine 38km/h. U konkurenciji 40 vozača na startu, kadeti Antonio Božić i Matej Jurec bili su 9. i 10. dok veteran Nenad Živković nije imao sreće. U završnom sprintu glavne grupe, 100m prije cilja je doživio pad zajedno s nekolicinom vozača,  te je kasnije prošao ciljem kao 23. dobivši vrijeme glavne grupe.

Druga utrka bila je pojedinačna utrka na vrijeme, kronometar u duljini od 7km, u kojoj je Antonio Božić bio 15., a Matej Jurec i Nenad Živković podijelili 23. i 24. ostvarivši isto vrijeme.

U generalnom poretku Dunavskog kupa 2017. godine, Nenad Živković je osvojio 1.mjesto u svojoj kategoriji veterana C, a u generalnom plasmanu ukupno je završio na 6. mjestu.  Antonio Božić bio je ukupno 4. a Anton Antolović i Matej Jurec 7.i 8. u kategoriji kadeta, dok je Lipovac Bruno bio 11. u kategoriji amatera generalno.  Biciklistički klub Sokol osvojio je ekipno 5. mjesto u konkurenciji 42 kluba.