Uspješni nastupi BK Sokol-Cestorad Vinkovci

Nenad Živković solidan na utrci u Dunavskog kupa u Horgošu

Nenad Živković, veteran Sokola nastupio je na utrkama bodovanim za Dunavski kup održanim u Horgošu, pored Subotice. 

Prvo je vožena  zajednička kružna utrka amatera,veterana, mlađih kadeta i kadeta u dužini od 42,5 km, po potpuno ravnom terenu i jakom vjetru, uvjetima  koji su odgovarali dobrim sprinterima. Nenad Živković je u završnom sprintu zauzeo 7. mjesto.

Zatim je u popodnevnim satima uslijedila gradska kriterijska utrka na bodove, u mjestu Horgoš, koja je vožena u duljini od 40 km, u kojoj je vozač Sokola zauzeo 8. mjesto. Ovim rezultatima Nenad Živković je učvrstio 5. mjesto u generalnom poretku Dunavskog kupa za 2017. godinu.

Slijedeći vikend vinkovačke bicikliste očekuje posljednja, finalna utrka Dunavskog kupa u Novom Sadu.

 

 

 

Dragutin Špiljak nastupio na Grandfondu u Istri

 

Veteran vinkovačkog  biciklističkog kluba Dragutin Špiljak nastupio je su na međunarodnom biciklističkom maratonu pod imenom Istria Grandfondo 2017., sa startom i ciljem u Umagu. Dionica utrke u duljini od 136 km bila je veoma zahtjevna, a obuhvaćala je atraktivne dijelove Iste uz dva velika uspona, na istarska brda Oprtalj i Motovun, s ukupno 1450m penjanja. 

Na utrci je nastupilo više od 250 vozačica i vozača, s nekoliko poznatih imena iz profesionalnog biciklizma Slovenije i Hrvatske, a  Dragutin Špiljak je zauzeo 27.mjesto u svojoj kategoriji.

Maraton je kao član sudačkog kolegija sudio i vinkovački A sudac Bernard Gajbud.