Sokoli na 5. Velikoj nagradi Čakovca

Vinkovački biciklisti su nastupili na utrci 5.Velika nagrada grada Čakovca koju je organizirao biciklistički klub Puls iz Čakovca. Po veoma toplom i sunčanom vremenu, na utrkama je nastupilo stotinjak licenciranih natjecatelja iz slovenskih, BiH i hrvatskih klubova u tri službene utrke.

Vinkovački klub je predstavljala tročlana ekipa, koja se dan nakon Nacionalnog prvenstva na brdu s Učke preselila na krajnji sjever Hrvatske.

Sve utrke su vožene centrom grada Čakovca na ravnom ali tehnički zahtjevnom krugu duljine 2 km. Zajednička utrka kadeta te žena, juniorki i seniorki vožena je na konačni cilj u 20 krugova, u ukupnoj duljini od 40 km, u kojoj je naš Anton Antolović završio kao 5. u završnom sprintu kadeta.

Utrka seniora, juniora i veterana ukupne duljine 60 km bila je vrlo dinamična s prolaznim ciljevima i nagradnim sprintevima 15., 20. i 25. krug, a vožena ukupno u 30 krugova.

U konkurenciji juniora nastupili su Ivan Šotola i Zvonimir Zadro, obojica osvajači medalja s prošlogodišnje utrke u Čakovcu, no ovaj puta nisu imali sreće. Nakon selekcije u prvom dijelu utrke ostali su u vodećoj seniorsko-juniorskoj skupini, no Šotola je uskoro bio prisiljen odustati zbog tehničkog kvara-puknutog lanca. Slična sudbina zadesila je i Zvonimira Zadru, koji je nedovoljno oporavljen nakon bolesti, također odustao.