Olimpijski festival osnovnih škola 2011.

U petak 20. svibnja 2011. godine održao se Olimpijski festival osnovnih škola na županijskoj razini. Pokrovitelj natjecanja bila je Županija Vukovarsko-srijemska i Grad Vinkovci. Organizatori su bili Savez športskih društava Vukovarsko srijemske županije i Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca. U tehničkoj organizaciji sudjelovali su SK „Baloo" i volonteri-učenici iz Gimnazije. Festival se održao na stadionu HNK „Cibalia" Vinkovci, te po prvi puta i na vinkovačkom kupalištu i plivalištu Lenije. Na festivalu je sudjelovalo 656 djece iz 12 osnovnih škola naše Županije, a to su:

 

 

Osnovna škola «Bartola Kašića», Vinkovci

Osnovna škola «Josipa Kozarca», Vinkovci

Osnovna škola «Ivana Gorana kovačića», Vinkovci

Osnovna škola «Vladimira Nazora», Vinkovci

Osnovna škola «Ivana Brlić Mažuranić», Rokovci-Andrijaševci

Osnovna škola «August Cesarec», Ivankovo

Osnovna škola «Stjepana Antolovića», Privlaka

Osnovna škola «Fra Bernardina Tome Leakovića», Bošnjaci

Osnovna škola «Antuna Bauera», Vukovar

Osnovna škola «Siniše Glavaševića, Vukovar

Osnovna škola «Lovas», Lovas

Osnovna škola «Antun Gustav Matoš», Tovarnik

 

Ceremoniju otvorenja upotpunile su vinkovačke mažoretkinje, puhački orkestar i Vladimir Bakarić frontmen grupe Karambol. Nazočne gledatelje kojih je na tribinama bilo preko 2.000 pozdravio je gradonačelnik grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić koji je ujedno i otvorio festival nakon čega je u znak mira pušteno 1000 golubova. Olimpijsku zastavu na stadion unjela su djeca iz O.Š. Vladimir Nazor, a olimpijsku zakletvu izrekla je učenica O.Š. Ivan Goran Kovačić Katarina Kubiček. U sklopu ceremonije otvorenja  prenosila se olimpijska baklja kojom je upaljen plamenik.

 

"Vrlo smo zadovoljni brojem djece koja su sudjelovala na OFOŠ. Ovim natjecanjem smatram da im je pruženo nezaboravno iskustvo sudjelovanjem u športu." Rekao je predsjednik ZŠU Grada Vinkovaca Tomislav Čuljak.