Olimpijski festival dječjih vrtića 2011.


Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija te  Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca (ZŠU) u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom organizirali su Olimpijski festival dječjih vrtića na stadionu HNK „Cibalia" Vinkovci. Tehnički organizator natjecanja bio je Sportski klub „Baloo" iz Vinkovca koji je uz volontere sa vinkovačke Gimnazije još jednom obavio odličan posao. Na ovom festivalu sudjelovalo je 480 djece iz 16 dječjih vrtića, a to su:

 

Katolički dječji vrtić "Eden" Vinkovci

Katolički dječji vrtić "Srce Marijino" Vinkovci

Dječji vrtić "Trnoružica" Vinkovci

Dječji vrtić "Budućnost" Vinkovci

Dječji vrtić "Naša Radost" Vinkovci

Dječji vrtić "Pčelica" Vinkovci

Dječji vrtić "Lenije" Vinkovci

Dječji vrtić "Stribor" Vinkovci

Dječji vrtić "Vladimir Nazor" Vinkovci

Dječji vrtić "Medenjak" Vinkovci

Dječji vrtić "Kolijevka" Vinkovci

Dječji vrtić "Radosno Djetinjstvo" Ivankovo

Dječji vrtić "Vedri Dani" Stari Mikanovci

Dječji vrtić "Crvenkapica" Ilok

Dječji vrtić "Mladost" Vođinci

Dječji vrtić "Maslačak" Županja

 

Na stadion djeca su ulazila u svečanom mimohodu koje su predvodile vinkovačke mažoretkinje. Zastavu Hrvatskog olimpijskog odbora na stadion unijela su djeca iz dječjeg vrtića "Maslačak" Županja. Nazočne je pozdravio dopredsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca gosp. Dražen Milinković a festival je otvorio gradonačelnik grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić. Lovro Jukić iz dječjeg vrtića "Trnoružica"  bez greške je izrekao olimpijsku zakletvu. Natjecateljske discipline/sportovi bili su: trčanje na 50 metara, štafeta 4x25 metara, bacanje loptice, skok u dalj i mali nogomet u kojem su sudili suci Hrvatske nogometne lige. Sva djeca i ove godine bila su nagrađena medaljama i diplomama te je dječji vrtić Stribor nagrađen za fair play ekipu. Koordinator natjecanja bio je tajnik ZŠU grada Vinkovaca, gđa. Mirjana Bošnjak Kobaš.

 

 

"Hrvatski olimpijski odbor ovim projektom promiče olimpizam i važnost bavljenja športom. Siguran sam da će im ovo iskustvo ostati među najljepšim sjećanjima." Rekao je predsjenik ZŠU grada Vinkovaca Tomislav Čuljak.