ODABERI SPORT 2014.

U petak, 11.travnja u  sportskoj dvorani osnovne škole 'Antun Gustav Matoš' održana je prezentacija programa 'Odaberi sport' u nazočnosti pomoćnika glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Siniše Krajača. Provoditelji projekta su Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski olimpijski odbor, a nositelji projekta su Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije i Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca.

Održane su demonstracije i predstavljanje malih sportaša u: judu, stolnom tenisu, tenisu, nogometu, taekwondou, gimnastici, odbojci i streljaštvu.Svoj nastup imale su cheerleaders skupine 'Piramide' starijih i mlađih skupina,  Hip-hop & breake dance skupine.Vrhunski sportaši govorili su o temi 'Vrijednosti bavljenja sportom i druženje kroz sport', a ove godine smo imali igrače Cibalije, te je na kraju prikazan film 'Skate park u Vinkovcima“.

U sklopu projekta 'Odaberi sport' organiziraju se predavanja o sportskoj kulturi i olimpijskim načelima te uz demonstraciju pojedinih sportova i uz gostovanje poznatih sportaša, motivira se uključivanje djece u sport. Cilj je djecu motivirati i educirati tako da i sama, zajedno s roditeljima, odaberu sport koji će im najviše odgovarati. U tome će im pomoći poklon - serijal knjiga 'Mali sportaši'.